Opskrift På 12 Varme Hveder

Vi har her samlet den bedste og nemmeste opskrift på varme hveder. Du kan nu holde traditionerne ved lige, ved og spise hveder til Store Bededag.
Findes der noget bedre end hjemmebag, så finder du her din opskrift på Varme Hveder, som er lette og lige til og tilberede.

Vil du læse mere om, hvorfor vi spiser hveder, så læs mere her

Ingredienser til 12 varme hveder

  • 2 dl Mælk
  • 25 g Gær
  • Hvedemel 500 g (ca. 8,5 dl)
  • Smør i tern 100 g
  • Små sammenpiskede æg 3 stk
  • Sukker 1 spsk
  • Groft salt 1 tsk
  • Tødt kardemomme (eller stødte frø fra 15 kardemmomekapsler) 1 stk

Til penslingen af dine varme hveder skal du bruge

  • Sammenpisket æg 1 spsk
  • Mælk 1 spsk

Det skal du gøre

  1. Lun mælken (til den rammer lillefingervarmepunktet), og rør gæren ud heriopskrift på varme hveder
  2. Du skal nu tilsætte resten af dine ingredienser og ælte dejen rigtig godt sammen i cirka 5 minutter./ eller til dejen er smidig og glat.
    Lad herefter dejen hæve et lunt sted i cirka en times tid
  3. Det tredje step du skal tage, er og tage dejen ud på bordet og ælt den godt igennem.
    Nu opdeler du dejen i 12 lige store stykker og triller hvert stykke til en bolle.
  4. Læg bollerne tæt sammen i en bradepande eller et ovnfast fad (det er vigtigt, at bollerne rører ved hinanden), beklædt med papir. Tildæk bollerne og lad dem efterhæve i cirka 1 time – eller til de er blevet dobbelt så store
  5. Inden du putterne bollerne i ovnen, skal du pensle dem
  6. Bag dine hveder i ovnen i ca. 15 minutter ved 200 grader
  7. Tag bollerne ud og flyt dem over på en rist, mens de køler af.

Serveringsforslag til varme hveder

Du kan servere dem lune, direkte fra ovnen, eller du kan lade dem køle helt af og riste dem i halve.
Server med koldt smør.

Gode råd

Til enhver opskrift hører der sig altid et par gode råd, og det gøre der bestemt også til denne opskrift på varme hveder.

Forbered dagen i forvejen

Lad hvederne efterhæve tildækket i køleskabbet natten over. Så kan du nemt og hurtigt servere varme Hveder.

Extra tip

Vil du gerne opnå en lidt mere svampet konsistens på dine hveder, kan du erstatte halvdelen af mælken med kærnemælk.

Velbekomme og god bagelyst 😊